Maria Genova heeft een interview gegeven bij NPO Radio 1 in de uitzending van Omroep Max op 16 oktober 2021.

Ieder jaar vinden er minimaal 20.000 incidenten plaats met datalekken, gijzelsoftware of ddos-aanvallen. Die treffen niet alleen grote bedrijven zoals deze week bij VDL Nedcar. Maar het gebeurt ook bij de tandartspraktijk om de hoek of bij de school van onze kinderen. En die incidenten zijn waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg. Met alle economische en emotionele gevolgen van dien. Onderzoeksjournalist Maria Genova pleit er voor dat bedrijven en slachtoffers meer openheid geven omdat we ons alleen DAN kunnen voorbereiden en wapenen tegen deze vorm van criminaliteit.

NPO Radio 1 – Omroep Max: https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nieuwsweekend/c35a04d1-94dc-4166-bc22-93db6cc25988/2021-10-16-nieuwe-cyberkaart-toont-alle-gehackte-bedrijven-in-nederland