datalekt

Overzicht:
Business Email Compromise

Hieronder vindt u verschillende inzichten met betrekking tot business email compromise (BEC), ook wel CEO-fraude genoemd.

Business Email Compromise en CEO-Fraude: Inzicht, Gevolgen en Preventie

Wat is Business Email Compromise?

Business Email Compromise (BEC), ook wel bekend als CEO-fraude, is een geavanceerde vorm van cybercriminaliteit waarbij aanvallers zich voordoen als een hooggeplaatste executive, vaak de CEO, om werknemers te misleiden tot het overmaken van geld of het verstrekken van gevoelige informatie. Dit gebeurt vaak via spear-phishing, waarbij de aanvaller gerichte e-mails stuurt die specifiek zijn ontworpen om een bepaald individu te misleiden. Deze e-mails kunnen verzoeken om financiële overboekingen of toegang tot vertrouwelijke bedrijfsinformatie bevatten.

Impact van Business Email Compromise

De impact van BEC kan verwoestend zijn voor organisaties. Het kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen, reputatieschade, en juridische gevolgen. Het verlies van gevoelige informatie kan ook leiden tot verdere beveiligingsincidenten, zoals identiteitsdiefstal en fraude. Het herstellen van de schade kan tijdrovend en kostbaar zijn, en het kan lang duren voordat het vertrouwen van klanten en partners is hersteld.

Preventie en Respons

Om BEC-aanvallen te voorkomen, is het essentieel om medewerkers te trainen in het herkennen van phishing-e-mails en andere social engineering-aanvallen. Organisaties moeten ook investeren in geavanceerde e-mailbeveiligingsoplossingen, regelmatige beveiligingsaudits uitvoeren, en een incidentresponsplan ontwikkelen voor het geval een aanval plaatsvindt. Multi-factor authenticatie en strikte toegangscontroles kunnen ook helpen om de risico’s te verminderen.

Overzicht van Business Email Compromise incidenten

Deze tabel biedt een uitgebreid en gedetailleerd overzicht van alle Business Email Compromise incidenten die in de database zijn opgenomen. Het stelt gebruikers in staat om specifieke incidenten te analyseren en te vergelijken, en biedt inzicht in de variëteit en omvang van BEC aanvallen.